Tisdag

Idag har jag varit på alkoholutbildning hela dagen och jag kan lova att det var nära ögat att jag försovde mig imorse, är verkligen inte van att stiga upp vid 7 tiden. Jobbar man i restaurangbranchen börjar man ju sällan så tidigt. Som tur var ringde Jennsa och väckte mig, blev rätt stressigt dock men jag hann.

Utbildningen är två dagar och innehåller mest information omde lagar som gäller alkohol och även hur man på bästa sätt bör hantera jobbiga situationer som ibland kan uppstå inom bartender och servitrisyrket. Dagen bjöd på en hel del tankeställare, kändes helt klart som en värd kurs att gå.
Alkohollagen har funnits i Sverige i ca 15 år nu, alltså i nästan hela mitt liv. Jag har i princip varje år i mitt liv rest utomlands, men först idag förstått hur mycket Sverige skiljer sig från många andra europeiska länder och populära semesterorter när det kommer till alkohol. Visste ni t.ex. att det är förbjudet i Sverige för en bartender att bjuda på alkohol? Medan man i Turkiet inte direkt gör någon hemlighet av att de gärna kastar ut "free shots" om man bara kör några moves på bardisken. Eller hur bartender i Sverige kan dömas till upp emot 6 månaders fängelse ifall de skulle överservera en gäst? Medan bartenderna i Grekland gärna skålar ikapp med sina kunder. Man kan ju ta sig en funderare över varför just vårt land har så stränga regler när det kommer till akohol. Har denna lag gått igenom för att skydda Sveriges befolkning, eller har vi helt enkelt misskött oss från första början?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0