mondayyy

Idag har jag varit och klippt mig hos Erica Book, ÄNTLIGEN! Behövdes verkligen, håret har blivit riktigt slitet i sommar. Sedan var det jobb på dammen som gällde, första gången sedan jag kom hem från grekland och jag måste erkänna att jag faktiskt saknat det lite=) så jag hoppas att jag får jobba där mycket i höst!


Ikväll ska jag och Jennsa ut till min stuga och sova där, måste ju passa på när vädret är så fint=) Så det blir nog myys! Tjingeling!

nightynight


Foto: Sandra Hällström

veckohoroskop

Jag vet att de flesta horoskop är så fejk som det någonsin kan bli, men trots det klickar jag varje söndag in på dagenshoroskop.nu för att se hur den kommande veckan ska te sig. För någonstans vill jag tro att något får den personen som skriver detta att skriva det han/hon gör. Att det finns där för att guida mig genom svåra perioder eller uppmuntra mig genom att förutspå en toppenvecka.

Jag tänker alltid att jag när veckan har gått ska läsa igenom texten en gång till för att se om allt stämde, men kommer varje gång på det först när veckans nästa horoskop intagit det gamlas plats. Så nu klistrar jag in det här, så vi får väl se om en vecka=)

Skytten
Skytten Vecka: 36 (2009-08-31 - 2009-09-06)
Du sitter i förarsätet när det gäller ditt liv, även om det kan finnas någon på passagerarplats som ger dig råd om åt vilket håll du ska svänga. Du har alltid ett val. Låt inte någon annan påverka dina beslut. Ett bra GPS-system kan ge dig fingervisningar om vart du ska ta vägen. Goda vänner backar upp dig, vad ditt mål än må bli.

det där med högskola

Var ska man plugga och vad ska man plugga? Hur ska man någonsin kunna bestämma sig för det? Hur ska man våga ta klivet att göra det val som troligtvis kommer ha störst påverkan på sitt liv än något tidigare val? Jag vet inte. Som tur är finns det mycket tid att fundera över det, men all denna tid gör det även till en enkel sak att skjuta upp framför sig, just för att det är så skrämmande att ta tag i.

Jag har ganska länge nu tyckt att juridik verkar vara väldigt intressant, tufft säkerligen, men en utmaning som ifall man lyckas ger en bra framtid. Har surfat runt på många olika hemsidor nu i några dagar och konstaterat att intagningspoängen var mycket högre än jag trott, och att jag inte har tillräckligt hög poäng att komma in tråkigt nog. Och det där med att läsa upp betyg, kan man ens göra det längre? någon som vet? Hur som helst mailade jag en smula deppad en studievägledare om hur jag kunde gå till väga ifall jag verkligen skulle vilja börja plugga juridik om något år. Och idag fick jag ett svar som gjorde mig mycket gladare=) Hade helt glömt bort att meritpoäng börjar räknas med från och med nästa år, vilket innebär att jag troligtvis kommer höja min snittpoäng med 2,5 poäng! Så loppet kanske inte är helt kört än=)


  • Steg 3 i språk ger 0,5 poäng
  • Steg 4 i språk ger 0.5 poäng
  • Man kan även få meritpoäng för språk steg 2 eller steg 5 ifall man kvalificerat sig för de två ovanstådende kurserna.
  • Engelska B ger 0.5 poäng
  • Engelska C ger 0.5 poäng
  • Alla matematikkurser nivån ovan den behörighet som krävs ger 0.5 poäng.
  • Områdeskurser beroende på vad man söker kan också ge 0.5 poäng.

Så nuvarande gymnasieelever, satsa på att läsa meritkurser! uppenbarligen kan det vara värt det=)

cause I see sunset in your eyes


dagen efter kvällen före

Mår väl inte sådär jättebra idag, men tack gode gud har det här varit en dag utan måsten så den har varit helt okej ändå. Har spenderat mesta tiden liggandes i soffan framför scrubs säsong 5, det är verkligen så himla bra! Jag lovar, hur dåligt jag än mår får scrubs mig alltid glad igen=)

Igår var jättekul! Jag och Jennsa träffades hemma hos mig och sprättade champagneflaskan som stått oanvänd i mitt rum alldeles för länge. Kan knappt minnas när vi senast hade en dejt på tu man hand så vi hade en hel del att ta igen. Tiden flög iväg och vi begav oss till matfesten och hängde i öltältet där det var packat med folk tills det stängde klockan 1. Då for vi vidare på Olearys, haha och igår var faktiskt första gången jag var där som en festande kund istället för en arbetande anställd sen jag börjat jobba där. Kändes lite skumt och första retsamma kommentaren fick jag redan vid insläppet av väktarna som sa "MEN, ÄR DU FULL!? har du druckit ALKOHOL?!" hahaha.... Vi fick i alla fall komma in gratis och jag fick hämta en fri drink i baren, så det var nice!

För övrigt undrar jag vad som hände med alla gentlemän? När man är ute på krogen ska man tydligen inte göra misstaget att ta för givet att stolen står där den gjorde för en halv sekund sedan om man ställer sig upp och sedan ska sätta sig ned igen. Nu för tiden skjuter männen nämligen inte in stolen åt oss damer, de drar bort den! Gissa vem som flög i backen?... Aja, jennifer fick sig i alla fall ett gott skratt.


vi mot världen

NU KÖR JAG OCH JENNIFER!


LEDIG

Att vakna upp efter en 16 timmars lång arbetsdag är ungefär i klass med att vakna upp efter nyårsafton, en hård natt utomlands eller som jag antar att jag kommer må efter kvällen jag fyller 20. Man är med andra ord förstörd, okej förstörd var kanske att ta i, men sliten är man.

Jag och Anna betalade som sagt resan igår och den känns äntligen inom räckhåll! Datumen är satta och nu får vi äntligen lite press på oss att ta tag i alla viktiga saker som måste ordnas innan vi åker. Som att fixa visumen, försäkringar, vaccinationer osv. Såhär ser iaf vår resa ut=)

20 november Stockholm - London
London - Bangkok

11 januari Bangkok - Sidney

6 juni Sidney - London
London - Stockholm

Biljetterna är ombokningsbara, men fortfarade blir jag lite nervös när jag ser hemresedatumet...6 juni!! Jag ska vara borta ett halvår!!! Om det är jobbigt att komma hem efter en veckas utlandsresa, hur jobbigt kommer det inte vara att komma hem efter ett halvår? Har känslan av att flyttlasset härifrån kommer gå av stapeln ganska direkt efter att jag kommit hem=)

bokat och klart

Har spenderat förmiddagen med att jobba på matfesten i aik tältet, 10.00 - 14.00. Lite synd att det var ett så kort pass, hade gärna stått där hela dagen=) Även om vår försäljning var en smula begränsad kunde man roa sig med att spana på alla människor, riktigt kul faktiskt när det för en gång skull händer något i lilla skellefteå.

Efter det begav jag mig till resebyrån och mötte min kära resekamrat Annis. Vi har nu betalat vår resa och det känns som att jag går omking på moln just nu. Om cirka tre månader, närmare bestämt 20 november så DRAR JAG! fyfan så nice!!! Hann även träffa Matilda som idag beger sig ut på en månads tågluff genom Europa, jag hoppas du och Karin får det underbart=)

Hann ta en sväng börbi banken också och lösa in min skatteåterbäring som legat och skräpat ett tag, kändes som passande efter att man just tömt kontot på 13 500. Passade även på att skaffa mig ett mastercard, kommer kännas bra att ha ett back up bankkort när man far ut på en så pass lång resa som vi ska göra.

Nu är det mera jobb som gäller, ses på Olearys!

godnatt


Foto: Sandra Hällström

off to work

Har just varit iväg och hämtat min jobbar outfit som jag ska ha när jag jobbar på matfesten på fredag, haha jag ser typ ut som ett pizzabud. Kommer hur som helst stå i rinkside tältet så kom gärna förbi och hälsa på mig=)


Nu är det snart dags att bege sig av mot Olearys, ska jobba till stängning och det känns faktiskt helt ok Känner mig ovanligt pigg idag! Tjingeling!

vad ska man leva av?

En fråga som regelbundet dyker upp i mitt huvud är vad tusan "jag ska bli när jag blir stor". Känns sjukt att man knappt kan använda det uttrycket längre, för jag är väl stor nu? eller? Hur som helst börjar det dra ihop sig inför att välja utbildning, kanske redan nästa höst. Så jag gjorde nyss ett desperat försök i att lista ut vad jag ska välja genom att göra ett av alla miljontals tester som finns. Såhär såg mitt resultatet ut:

 

Social

45%

Vetenskaplig

31%

Systematisk

22%

Företagsam

43%

Konstnärlig

46%

Praktisk

20%

Av dina svar att döma är du konstnärlig och social. Nedan följer en lista på olika yrken där du har goda möjligheter att utnyttja de nämnda egenskaperna.

Skådespelare
Tolk
Teckningslärare
Författare
Musiker
Reklamtecknare
Kapellmästare
Modedesigner
Bildkonstnär
Kompositör
Redaktör

Mja helt ute och cyklar är väl inte testet i alla fall=)
Men men, framtiden får utvisa.

photoshoot

Min älskade personliga make up artist anna lindström har varit här på morgonen och sminkat mig, good work annis! Nu ska jag iväg till Nordanå och bli fotad av Sandra Hällström, tjingeling!


In the future, where will I be

Skolan har börjat, klädaffärerna har börjat sälja höstkollektionerna, Olearys har stängt igen takserveringen och människorna födda årgång 90 har sakta men säkert börjat lämna Skellefteå. Det är nog inte först förrän den här veckan jag verkligen insett att ett nytt kapitel i mitt liv faktiskt just nu är i sin skrivande process, och att ingen annan än jag avgör hur slutresultatet ska te sig. Det är en frihet, men hand i hand med frihet går ansvar, och ansvar är skrämmande.

Den här veckan har också varit en vecka då jag börjat inse att allt man tagit för givet när hösten ännu en gång som en blixt från himlen skakat om träden så att löven fallet till marken, inte är lika självklart längre. Ett studiebidrag på 1050kr som trofast bosatte sig i kontot varje månad vare sig man jobbat eller ej, de har nu flyttat till en ny student.  Vänner som man varje dag kunnat avlasta sina innersta överanalyserade tankar på, finns såklart kvar, men kanske inte lika nära som man vant sig vid. Jag tror den här hösten kommer kräva mer av mig än tidigare för att jag inte ska falla med löven ned på marken. Det kommer bli en slitsam höst, men det kommer vara så värt det.

I tider som dessa när allt känns osäkert och inget riktigt bestående så är det i alla fall skönt att veta att hur det kommande året än kommer att se ut, så kommer jag nästa sommar landa på Greklands flygplats. Lika glad och förväntansfull som alla tidigare år=)






what did she say

Jävligt sliten efter ett 11 timmars arbetspass på Olearys, dock går det aldrig sova efter ett sådant. Efter att ha sprungit runt i typ vad som känns som en hel dag är det inte det lättaste att tagga ner. Så jag sitter här ett tag=)

Snor den här låten från Emilias blogg för den var så himla bra!


Att de har användt sig av Imogen Heaps låt Hide and Seek i refrängen gör den bara ännu bättre=)
Imogen Heap är nästan min favoritartist tror jag!
Lyssna på henne bara, vilket geni



Godnatt partyPeople

pictures














if the silence takes you, then I hope it takes me to

Jahap, då var man offeciellt back in business så att säga. Har ikväll jobbat mitt första pass på Olearys sedan min ca två veckor långa vacation. Hyfsat bra gick det ändå, men det tar ett tag att komma tillbaka in i rytmen. Annars är allt sig likt. Vad som däremot inte är sig likt är det som sker utanför Olearys väggar när klockan tickat in i nattens timmar. Senast jag cyklade hem efter stängning var solen på väg upp och någon jacka hade jag inte ens med mig. Inatt var det svart och solens strålar hade bytts ut mot gatulycktornas matta sken. Hösten närmar sig, om den inte redan är här? Jag kanske bara förnekar det, jag vet inte.

this is good shit


18/8

Idag har varit en dag fylld av en kameras klickande ljud till leenden som vanligtvis är påklistrade, men idag var så äkta som de någonsin kan vara. Eftersom att min kära vän emma utter beger sig till Norge på obestämd tid redan på söndag, ville vi idag föreviga de år vi mött tillsammans genom några fina bilder ute i Skellefteås vackra natur. Över 200 bilder togs, och hur jag ska kunna välja ut det bästa att förstora är för mig en helt omöjlig tanke. Nästan som att jag skulle se över alla våra minnen tillsammans för att sedan välja ut det bästa, dvs helt omöjligt. Får helt enkelt välja ut flera stycken=)



Annars har jag hunnit med en löprunda idag också, skitjobbigt men det är så det ska vara om man ska bli bättre! Imorgon väntar en sån där dag då man tvingas ta itu med saker man skjutit upp allt för länge, tex. JOBBA, packa upp väskan, städa, ringa viktiga samtal o.s.v.....usch. Men men, that's life.

GODNATT=)

foto mist stockholm









00.48

Var ute och sprang min vanliga 5 kilometers vända ikväll, kände mig av någon anledning lite nere och behövde endorfinkicken helt enkelt. Fungerar lika bra varje gång, efteråt var jag på top igen=) Tror för övrigt att jag måste hitta mig ett nytt spår att springa i för mitt är så otroligt tråkigt! bara skog skog skog, inget spännande alls att titta på, allt ser likadant ut överallt. När jag sprang där kände jag verkligen att jag var hemma igen, allt är sig likt, inget har förändrats. Så varför känns så mycket annorlunda? Det är nu man känner att det inte är omgivningen, utan jag själv som förändrats.

Säger godnatt med denna låt som jag snappade upp på ett seven eleven i Stockholm.
Det var en sån där låt som jag gillade första gången jag hörde den, det händer inte så ofta.
Så därför var jag tvungen att skriva ner den=)

Folk har minnsan lite att göra


I Lördags var jag och Jonatan på The Voice konserten i Kungsträdgården. Det ösregnade och vi hade hittat jättebra platser rätt långt bak under några tjocka träd som höll oss torra. Mitt under konserten när Janet uppträdde började folk skrika och springa, jag fattade inte vad som hände men kände hur det började sticka i näsan och ögonen. Så jag sprang såklart som alla andra. Sedan förstod vi att det rörde sig om tårgas, vilket är ofarligt. Men det var riktigt obehagligt när man varken fattade vad som hänt eller om det var något giftigt man andats in.

Jag tycker synd om människor som måste förstöra för andra för att själv ha roligt!
Stackars er himla tårgasterrorister!

De fick avbryta konserten så vi for ut istället, först Laroy och sedan Whiteroom=)

Bild från Stureplan.se

fotografering mist





Efter fotograferingen lekte min kära kusin lite fotograf=)
Hur de riktiga bilderna blev får jag se om några dagar då jag fått dem skickade till mig.

min blivande hometown

Japp, om ett år kommer jag forhoppningsvis Stockholm. Jag vet inte var jag ska bo, var jag ska jobba eller hur något över huvud taget ska gå ihop för mig. Men jag vet att jag måste prova på att bo där, för jag har verkligen en känsla av att det är något för mig. Jag spenderade som sagt en vecka där efter Grekland med min kusin Christel och vi rännde allt mest runt på stan hela dagarna så lite shopping blev det allt=)


En tragisk olycka skedde under tiden jag befann mig i Stockholm.
Du ska veta Christel att mina tankar är hos dig och resten av familjen!

Bilder grekland del 2











Sista utekvällen på Destilj









Världens härligaste utlandsresa som gett mig så mycket krafter att använda nu när mycket jobb väntar mig.
Ses om ett år grekland, då jag förhoppningsvis stannar längre än en vecka=)

bilder grekland

Här är mina 7 dagar i Grekland, som kändes som en månad som gick på en minut.






Raki, känsliga personer bör varnas för denna dryck.

Första partykvällen i Grekland
Även första partykvällen ever med mina småsystrar!


Första nattklubben vi begav oss till hette Savi, bara greker, bara bra musik, bara drag!






Sedan gick vi på Destilj, en av Europas största nattklubbar och även det absolut coolaste utestället jag någonsin varit på!






Det var en utekväll som pågick in till den tidiga morgonen, då var vi tvugna att ge upp.
Men den kommer för alltid att pågå i mitt minne=)












Utekväll nummer 2 började med förfest på balkongen med en hel massa bacardi breezer och en utstött stackars smirnoff.





Sedan begav vi oss in mot Platanias där den riktiga festen kunde börja=)





Josse och Cissis första Tequila race ever på Eclipse!


Bartenderna fulade sig med min kamera haha!


Vi rockade loss på dansgolvet!


Jag fick testa på DJ jobbet som verkade gå ut på gratis shottar=)


Sedan drog vi vidare till Splendid=)





klockan 06.00 bar trötta ben oss hem till hotellrummen där vi däckade på mindre än en sekund=)
Jävlar vilken kväll vi hade!

hemma igen

Då var man back on track igen efter mer än två arbetsfria veckor, konstigt känns det. Att det bara gått två veckor är dessutom helt ofattbart! Så mycket har hunnits med, så mycket har hänt, så mycket förändringar har skett, men uppenbarligen kan 14 dagar komma med fler oväntade händelser än jag kunnat förutse. Som alltid känns det både bra och dåligt att vara hemma och jag slås ännu en gång av tanken att odspråket "borta bra, men hemma bäst" väldigt sällan stämmer in på mig.

Så var har jag då hållit hus?
Först spenderade jag en vecka (och en dag pga försenat plan) på Kreta i Grekland med min kära familj och kusin.
På hemvägen mellanlandade vi på arlanda och jag såg då min chans att spendera ytterliggare en vecka hemifrån med min kusin i Stockholm.

Jag har haft det jättebra under tiden jag varit borta och tycker inte alls om den där känslan av vardag som slår mig varje gång jag återvänder hem efter en längre tid bortrest. Dock har jag insett att det inte är speciellt länge tills jag sticker igen, det är nämligen mindre än fyra månader kvar till november då jag och Anna drar. Det innebär alltså att vi är inne på slutspurten av pengasamlandet, så nu är det bäst att sätta fart!

Hur som helst, nu är jag hemma=)
Och jag längtar redan till nästa år när jag åter igen får ligga på stranden och blicka ut över havet.
Om ni någonsin har problem som verkar omöjliga att lösa,
lägg er på stranden i Agia Marina på Kreta i Grekland!
Ni kommer bli förvånade över hur simpla alla problem ter sig=)


Grekland vill att jag stannar

eftersom att jag anda pallrat mig hit till internetcafeet i Chania tankte jag ta tillfallet i akt och tala om att jag fortfarande ar har, trots att min avgang hem skulle varit igar! Planet som igar klockan 23.45 har gatt sonder, fraga mig inte hur, var, nar, for jag har ingen aning, och det kanns allt annat an bekvamt.

Inatt var minst sagt pafrestande. Efter att ha vantat i gaten ca en timme (som man vanligtvis maste) ropar de ut i hogtalarna att planet mot Stockholm Arlanda drabbats av ett tekniskt fel och att de skulle forsoka atgarda det sa snabbt som mojligt. 40 min senare aterkommer de, for att beratta att de aterkommer om ytterliggare 40 min...40 min senare aterkommer de, for att beratta att de aterkommer om ytterliggare 30 min...30 min senare aterkommer de for att beratta att de aterkommer om ytterliggare 10 min. Nar klockan sakta men sakert borjade narma sig 3 blev suckarna allt hogre bland de vantande passagerarna i gaten och nar snacket om att de borjat lasta ur vart bagage ur planet borjat sprida sig sag de flesta allt annat an glada ut. En stund senare sprakar det ater igen till i hogtalarna och de meddelar att de ej kunnat hitta felet pa skrotplanet och att planet kommer avga pa obestamt tid. De forklarade att alla passagerare skulle hamta ut sitt bagage och transporteras till nya hotell. Snacka om konstig kansla att hamta ut sitt bagage pa samma flygplats man checkade in det haha. Hela situationen var sa ironisk att jag inte kunde gora annat an att skratta at den, vi hade i princip checkat in, gatt igenom alla sakerhetskontroller, vantat i flera timmar, helt i onodan!!

Det ar nu lordag och vi bor pa ett nytt hotell mitt inne i centrala Chania. Teknikerna finns pa plats vid planet och forsoker just nu losa problemet och vi ska fa ny information klockan 17.00. Verkar dock vara ett allvarligt fel och vi kommer inte ta oss hem forran de lost det, vilket betyder att vi kanske inte ens far aka hem idag. Men man far val se det fran den ljusa sidan, extradagar helt gratis pa Kreta ar ju inte helt fel=) Dock har jag valdigt svart att slappna av med tanken pa att jag ska aka hem med det dar skruttplanet snurrande i huvudet. Jag ar redan en flygradd person och det har gor inte direkt situationen battre, kommer garanterat falla en tar i starten.

Vi far helt enkelt se nar jag kommer hem, tills planet ar lagat steker jag vidare har pa Kreta, tjingeling!

Mest spelade latarna har nere

Akcent - That's my name
Edward Maya - Stereo love


Vart jag an gar spelas dessa latar and I LIKE IT!! Sa upp med volymen, lyssna och NJUT!


Kreta update

Idag ar det tisdag och femte dagen for mig har i Grekland. Detta som skulle bli min rehab semester har val inte blivit riktigt lika mycket rehab som jag tankte mig, partykvallar ute, tidiga mornar, onyttigheter och endast en springrunda pa stranden. Men det gor ingenting for det ar sa grymt skont att slippa all press och stress som alltid ar mig hack i hal dar hemma.

Vi anlande hit fredag morgon och spenderade dagen pa stranden. Vart hotell ar for ovrigt sa himla fint, poolen ligger ca 5 meter fran stranden och vi har utsikt mot havet fran balkongen. Fredag kvall blev lugn med tanke pa att vi steg upp 4 pa morgonen for att hinna med planet. Lordag blev daremot festligare!=) Jag, mina tre systrar och var kusin hann med tre utestallen och antligen fick jag slappa loss pa Destilj igen. Destilj ar en av de storsta nattklubbarna i Europa och hittils ar det det absolut haftigaste utestallet jag varit med om.
Sondag var det roofparty med hela grekslakten i deras nybyggda hus och det ats, dracks, sjongs, dansades och shottades raki, speciellt fran pappas sida! Det var en riktigt rolig kvall och ett tillfalle att faktiskt for en kvall vara en del av den grekiska kulturen. Aven om den inte ar helt olik den svenska sa finns det mycket sma saker som inte syns forran man ser de pa riktigt nara hall. Bara en sa liten sak som att de pussar varandra pa kinderna nar de halsar istallet for att ta i hand gor att manniskorna har har en mycket mer intim relation till varandra an manniskorna i sverige.

Igar blev det stek pa stranden och party pa kvallen. Jag, smasyrrorna och kusinen begav oss ut pa de tva hetaste utestallerna i platanias, Eclipse och Splendid! Vi dansade hela natten och jag kanner idag att det var ett bra tag sen jag rojde sa mycket som igar haha=) Slippa betala intrade och dricka gratis shottar gjorde kvallen bara annu roligare.
Ikvall blir det en sen middag och kanske en drink i hamnen, sen ska jag sooova!

Nu ar det bara tre dagar kvar har pa Kreta och det borjar kannas=( Men jag ska ta vara pa tiden och samla sa mkt energi som mojligt for hemkomsten. Puss sa lange!

mobilbloggar från stranden! Jag vi

7cf1127fec3b12a3d54a48f42f467e5b.png

Kolla varifrån!

mobilbloggar från stranden! Jag vill aldrig hem, det här landet är paradiset!


RSS 2.0