Nu är vi framme på koh phangan och

0-55710ec6cd30026071b9e72dae45059c.png

Kolla varifrån!

Nu är vi framme på koh phangan och ikväll är det poolparty på vårt hotell! Jag och anna bor vägg i vägg med dj båset = no sleep tonight, and we like it!;)


Update Koh Samui

Tjena Sverige! Tre dagar har nu spenderats pa den thailandska on Koh Samui och min uppdatering har aldrig varit samre. Dock far ni ha overseende med att jag numera inte bor i ett hus, jag bor i en bungalow.

Tagresan ner till Koh Samui fran Bangkok var en 12 timmar lang skramlande resa i en sang sa smal att jag knappt vagade sluta mina ogon for en sekund. Under resans gang lat det som att taget sparade ur ungefar 40 ganger och trots tog trottheten over och jag sov mestadelen av resan, helt otroligt.

Vi bodde de tva forsta natterna i en bungalow pa stranden med myror pa golvet, gemensam toalett och en kackerlacka gomd nagonstans i rummet. Med andra ord, som riktiga backpackers! Efter tva natter kande vi att vi ville tjecka in den andra lite storre stranden har pa on och begav oss ut pa jakt efter ett nytt tak over huvudet, har aldrig kannt mig sa hemlos som den timmen av letande. Vi checkade in pa green guest house, men upptackte nagra puppaliknande insekter i taket och checkade ut igen efter 5 minuter. Efter manga pust och ston hittade vi tillslut stallet vi bor pa nu. Minns inte namnet tyvarr, men det ar helt okej och ligger bara nagra meter fran stranden. Vaggarna och tunna som ostskivor och golvet gungar nar vara franska grannar ar uppe och gar, sen sitter en odla fast i varat fonster ocksa! En riktig backpackerlya!

Imorgon bar det av mot Koh Pahngan, full moon party here I come! =)


Mot Koh Samui! Nu sitter vi på Ban

22ff2ae7d47e2818b459f15972250b3f.png

Kolla varifrån!

Mot Koh Samui! Nu sitter vi på Bangkoks tågstation:) annis sover och jag kollar på thailändska musikvideos, om ca en timme bär det av!


dags att aka vidare

In your face Thaimupp!
Jag och Anna har fixat tagbiljetter utan den dumma thailandaren som forsokte salja pa oss biljetter och hotell for 6 000 spann, dar fick han allt. Allt hans snack om att vi aldrig skulle fa tag i tagbiljetter sahar sent ute verkade inte vara annat an just det, snack.

Nu sitter vi och vantar pa att fa hamta ut biljetterna och 18.20 ikvall aker vi soderut mot koh samui, gud sa nice! 12 timmar i ett tag utan airkondition kanske inte later sa lockande, men billigt ar det, och ingen risk for eventuella stortningar.

Idag ar for ovrigt forsta dagen i Bangkok da solen stralar, ha det!


Stockholm pics

Eftersom att Annis tar en av sina well known powernaps tänkte jag passa på att lägga upp lite bilder från veckan i estockholmlo=) Enjoy.





trådlöst internet!!

FINALLY! Som sagt finns det inget trådlöst internet på rummet, så jag testade ta med datorn ner i lobbyn och VOILA! I'M I ON!

Idag har vi strosat omkring på Bangkoks gator och försökt få oss ett så bra lokalsinne man kan i en stad på 10 miljoner människor. Staden har ett högt tempo och trafiken är kort sagt galen, vi känner att vi vill ut från bangkok så fort vi kan för att sedan komma tillbaka hit när vi fått lite mer kött på benen. Vi vill träffa andra backpackers och få mer information om livet här så att vi inte åker på en blåsning. Vi försökte boka tåg eller buss ner till södra delen, men att kascha av 6000 direkt eftersom turistcentret skulle sälja på oss hotell för de kommande två veckorna kändes helt enkelt inte rätt. Nej, imorgon ska vi bege oss till tågstationen och hoppas på bättre lycka då=)


bangkok baby! Här är klockan snart

172cab6b5e3e05e939e80db1b7f6426f.png

Kolla varifrån!

bangkok baby! Här är klockan snart 18.00 och vi har just installerat oss på hotellet:) inget trådlöst internet i sikte än så länge dock.


Nu är vi på heathrow flygplats i l

0-66d81736d72a99c5094169f52ff6894f.png

Kolla varifrån!

Nu är vi på heathrow flygplats i london:) resan hit gick bra och om ett tag väntar 11 timmar till i flygstolen!


now is the time! Vi sitter på arla

60086709db3fa20b990eec7bd5ed88fc.png

Kolla varifrån!

now is the time! Vi sitter på arlanda och jag tänkte ta tillfället i akt att säga hejdå kära sverige, kära vänner och kära familj! Ses i juni:)


tisdag

Det händer oss alla, vissa av oss lite oftare och andra av oss lite mer sällan. Men oavsätt vilken av dessa två kategorier vi befinner oss i tycks det alltid hända när det absolut inte får hända! Vad snackar jag om? Klura på det du! Men om jag säger såhär, jag har spenderat dagen med en nässpray i fickan, oavbrutet sprungit på toaletten av allt te jag druckit, tvingat i mig själv whiskey som jag verkligen HATAR! Ja, ni förstår säkert. Förkylningen har drabbat mig....ännu en gång.

Förkyld eller ej, idag gick jag med Annis på stan hela dagen och sedan käkade vi middag tillsammans med Emmy som vi saknat så=) Ikväll fick jag äntligen se filmen jag längtat efter sedan i somras när jag för första gången såg trailern, 2012. Alla ni som säger att "den funkade", den var "okej", gå och lägg er. Den var superbra=)

Min och annas packning

Slog mig just att jag inte visat vilket fint resekit fröken Alexandra Miller gav oss, fin tanke! För det är ju tanken som räknas eller hur=)


måndag

tjabba! Jag och Annis började dagen med att löpa i hagaparken. Världens bästa sätt att börja dagen på, trots spöregnet. Efter det begav vi oss in mot centrum för att fixa turistvisumen på Thai Embassy som vi behöver eftersom att vi som sagt kommer stanna i Thailand längre än 30 dagar. Dock var det inte det lättaste att hitta dit, hade helt missbedömt var det låg utifrån kartan jag kikat på kvällen innan. Jobbigt värre, men med lite stress och press lyckades vi tillslut hitta fram tack vare en kvinnlig vägbeskrivare=) Väl inne på Thai Embassy hade man ju trott att stressen skulle lägga sig, men icket. Proppfullt med folk och lite tid! Dessutom hade vi helt och hållet missat att man var tvungen att visa upp sina flygbiljetter! Men men, slutet gott, allting gott! Ticket faxade över våra biljetter på momongen. Ticket är bäst!

Resten av dagen har spenderats i Västerås hos Annas släktingar, kul att träffa dem och kul att se en ny stad=)

Mitt hem just nu, vasastan. Min sambo, Annis.



dags att ansöka om visum till thai

0-4cc346aa3cb0bb2cc7d69609ef8d6e55.png

Kolla varifrån!

dags att ansöka om visum till thailand, mycket folk och lite tid. Men vi hinner=)


söndag = stockholm

Woho! Jag sitter just nu och surfar på karins oskyddade trådlösa nätverk, tack karin! Vem du nu är. Annars då, jag och annis har gjort oss hemmastadda i lägenheten vi ska bo i de kommande fyra dagarna. Imorgon ska vi till thailands ambassad för att fixa visum och senare vidare till västerås för att hälsa på lite släktingar till anna.

Nu börjar det bli däckdags för mig, vi har nämligen tänkt ställa alarmet på 08.00 och köra en morning workout innan frukost! Nu är det the final countdown av dagar och eftersom att klockan passerat 12 passar jag på att säga GRATTIS MAMMA=)


mot nya äventyr

Har varit rätt bra uppdatering på denna sida den senaste veckan ser jag, noot. Men jag har som ni kanske förstår haft väldigt mycket att göra och väldigt många att säga hejdå till. Den gågna veckan har bestått av sleepovers, lunchdejter, avskedsmiddagar och hejdlöst partyliv eftersom att jag trots att sjunger på min sista refräng när det gäller Sveriges uteliv (för ett halvår iaf).

Just nu sitter jag i min kära systers lägenhet i Umeå och klockan 19.00 ikväll flyger jag vidare till Stockholm=) Igår hängde vi på Allstar och körde riktig greek party style med efterfest till klockan 06.00. Mår trots det helt okej ändå! Dagar som dessa kommer jag att sakna er tjejer där hemma, när så mycket har hänt under och man har så mycket man vill dela med sig av till er. Kommer väl sluta med att alla mina fickpengar går till samtal hem till er.

Det mobila bredbandet jag har verkar ha lagt av totalt, så jag ska jaga oskyddade trådlösa nätverk! tjingeling


kan någon förklara för mig HUR man någonsin ska kunna välja ut kläder för ett halvår framöver?!

PANIK.

stress, ångest, glädje, stress, längtan, panik, stress, irritation, väntan, saknad, stress

Är väl ungefär mellan dessa känslor jag pendlar 100 gånger i sekunden i nuläget! Tur att det finns king musik som taggar mig att ta tag i saker när jag egentligen bara vill sitta på en stol och stirra in i väggen för att tiden ska sakta ner litegrann.

måndag

En ny vecka är här, och inte vilken vecka som helst!! PÅ LÖRDAG LÄMNAR JAG SKELLEFTEÅ, helt insaine. Men det blir ingen chillarvecka ska ni veta. Den långa listan lider mot sitt slut, men det finns fortfarande en del saker som måste ordnas innan jag kan känna mig fullständigt packad och klar!

Fixa passkopia
Skriva ihop ett CV på engelska
Fixa dosa till internetbanken
Be om arbetsintyg från alla mina jobb
Ladda hem massa musik och tanka in i datorn jag ska ha med mig
Städa ur mina rum
Få ordning på mitt Skandia bankkonto
Fixa skype
Packa!

Nu ska jag iväg och ta itu med detta! herråå!

Söndag

Tjabba! Imorse vaknade jag upp på det sätt jag gillar allra bäst efter a late night out, med mattan vid min sida och annis i soffan. Igår var vi nästan hela tjejgänget på balzac och shakade loss, riktigt roligt! Gratis var det också, så inga pengar bränndes om man bortser från 20:an till garderoben=)

Idag är har jag varit ute och promenerat i snöslasket med Jennsa och ikväll är det dags för mig och anna att ha ett "möte" inför resan med våra föräldrar. Känner på mig att min stressbarometer kommer överskridas något jävulst, det är knappt fem dagar kvar och jag MASSOR, observera MASSOR att göra tills dess. Men men, allt löser sig! För det mesta i alla fall..




last night





if we could party all night and sleep all day, my troubles would be far away. And life would be easy.

Min partyparfym har peppat mig till ännu en utekväll i Skellefteå. Woho!

hey hey, yeah yeah

Detta gillas!

sakna!

Min fina fina vän Emma!

Inte sakna!

Dumma datorer som visar att dom har 100% laddning men ändå dör så fort jag rycker ur strömkabeln, DÖÖD åt dig! Ska lämna tillbaks dig där du kom ifrån det första jag gör imorgon, goodbye säger jag bara.

 


sakna!

A night on town med jennsaboy! Hur vi triggar varandra till våra gränser och förlorar oss själva i gammal töntmusik. Och självklart, hur sjukt roligt vi har tillsammans!



Onsdag

Jag måste säga att jag just nu befinner mig i en konstig period i livet. Aldrig har jag räknat mina minuter, timmar, dagar så noggrannt, samtidigt som jag gjort allt för att ignorera de tickande visarna och och siffrorna som vill bevisa sig oundvikliga. Jag vill så gärna ta vara på varje sekund jag har kvar här, samtidigt som det enda jag vill är att go with the flow bara för att inte tänka på hur sjukt lite tid jag har kvar här i stan.

När stressen och pressen inför om jag gör rätt i att resa iväg och lämna allt rasar över mig så brukar jag tänka kort och gott, det är mitt öde. MEN, när jag då en sekund senare vrider blicken åt vänster och fäster blicken på mitt scandic schema och får se alla pass jag blivit tilldelad i ända in i december tänker jag, där ligger ju också ett öde och väntar på mig. Har vi flera öden nu helt plötsligt, som om det inte räckte med frågan om det ens existerar något öde över huvud taget. Men jag ska försöka att inte drabbas av panik, utan hålla mig till min teori som jag alltid gjort. Våra öden är en huvudled, och vilka genvägar vi än väljer att ta så hamnar vi i slutändan alltid på huvudleden som leder oss hem=)

Ikväll hade familjen Hellsten och familjen Ahlbin avskedsmiddag för mig och rebban, jag åker ju som sagt om ca en vecka och ca två månader senare rycker rebecca in i lumpen. När man vet att man ska lämna något delas plötsligt hela ens vardag in i två olika kategorier: Sakna VS inte sakna. Det här är garanterat något jag kommer att sakna!

It wasn't just a dream just a dream, cause it was real to me


visumet klart

Woho finally! Började bli lite orolig att jag och Anna inte skulle hinna få våra visum innan vi lämnar landet, men alldeles nyss ramlade det in ett mail i inkorgen där det stod att mitt work and holiday visum beviljats=)

"The Australian Working Holiday Visa for Julia Maria Hellsten has been granted and recorded on the Australian government database. This means that the visa is now available for checking by your airline at check-in, and also by the Australian immigration authorities upon your arrival in Australia. You do not need (nor will you receive) a visa label in your passport. Finally, thank you for using Visa Systems. We hope you have a safe and pleasant journey to Australia"

Nu är det verkligen inte länge kvar, om mindre än två veckor lämnar vi Skellefteå och efter det är det bara en fråga om dagar innan planet lyfter!

söndag


Igår vad mest troligt min sista utekväll i Skellefteå innan jag reser iväg. Den var garanterat top 10 rolgaste ever, vi började på balzac och gick sedan vidare till station där vi dansade tills vi insåg att stängning bara var minuter bort. Det sägs ju att man ska sluta på top, så hur slutar man bättre än att svansa in på scandic och boka sviten? Jag, jennifer och alexander däckade sent, men var trots det uppe och åt en riktigt god hotellfrukost imorse=)


RSS 2.0