Lördag

hello hello, idag mår jag faktiskt ovanligt bra för att vara dagen efter en kväll på Station 8. I vanliga fall är jag på gränsen till förstörd, men inte idag=) Tog en prommis till Anderstop för att hämta min cykel och cyklade sedan med josse till landskyrkan för att göra fint på farmor och farfars grav. Överallt hade människor tänt ljus på sina nära och käras gravar och hela kyrkogården förvandlades, från att vara en smula skrämmande till att vara riktigt mysig faktiskt.

Ikväll är det utgång igen som gäller! Balzac denna gång förhoppningsvis, vi får se vad som händer=)

last night








halloween

Nu kör vi!



tack för den här tiden jennsa

Ikväll var troligtvis sista gången jag jobbade i sportbaren på Skellefteå AIK (om jag inte missuppfattat något). Jag började i disken och slutade i baren, så något har jag iaf ådstakommit=) 16 år var jag när jag för första gången satte min fot i personalens omklädningsrum och 18 år när jag två år senare lämnar det för sista gången. Självklart finns det väl möjlighet att komma tillbaka till det senare i livet, men jag tvivlar på att vägen kommer leda mig dit igen om jag ska vara ärlig.

Jag kommer sakna jobbet på aik, men det jag kommer sakna allra mest är min jobbarkompis Jennifer!! Utan dig hade det varit 100% tråkigare och jag kan inte ens föreställa mig att jag någonsin kommer hitta någon arbetskamrat som jag kommer ha så roligt med som du! Håll ställningarna och lova att du tänker på mig varje gång "if you be my bodyguard" i högtalarna, bara för att jag trodde att de sjöng bodygirl typ hela första säsongen! Love you bejb!

världens roligaste lek

Det finns en känsla, en känsla som brukade finnas där varje dag. Något man tog för givet tills den dag man vaknade upp och insåg att man helt missat hur den sakta men säkert försvann. Känslan av att vara barn.

Vi är väldigt duktiga på att ständigt hålla hand med våra plikter, ansvar och måsten. Så duktiga att den där barnsliga känslan nästan helt slutat hälsa på oss. Den behöver underhållas, som precis allt annat här i livet för att stanna.
För att underhålla denna känsla, LEK BILKURRAGÖMMA!

Igår natt var vi fyra bilar som flög fram genom stan på jakt efter gömstället, hur kul som helst!


within temptation - utopia


Tisdag

Idag har jag varit på alkoholutbildning hela dagen och jag kan lova att det var nära ögat att jag försovde mig imorse, är verkligen inte van att stiga upp vid 7 tiden. Jobbar man i restaurangbranchen börjar man ju sällan så tidigt. Som tur var ringde Jennsa och väckte mig, blev rätt stressigt dock men jag hann.

Utbildningen är två dagar och innehåller mest information omde lagar som gäller alkohol och även hur man på bästa sätt bör hantera jobbiga situationer som ibland kan uppstå inom bartender och servitrisyrket. Dagen bjöd på en hel del tankeställare, kändes helt klart som en värd kurs att gå.
Alkohollagen har funnits i Sverige i ca 15 år nu, alltså i nästan hela mitt liv. Jag har i princip varje år i mitt liv rest utomlands, men först idag förstått hur mycket Sverige skiljer sig från många andra europeiska länder och populära semesterorter när det kommer till alkohol. Visste ni t.ex. att det är förbjudet i Sverige för en bartender att bjuda på alkohol? Medan man i Turkiet inte direkt gör någon hemlighet av att de gärna kastar ut "free shots" om man bara kör några moves på bardisken. Eller hur bartender i Sverige kan dömas till upp emot 6 månaders fängelse ifall de skulle överservera en gäst? Medan bartenderna i Grekland gärna skålar ikapp med sina kunder. Man kan ju ta sig en funderare över varför just vårt land har så stränga regler när det kommer till akohol. Har denna lag gått igenom för att skydda Sveriges befolkning, eller har vi helt enkelt misskött oss från första början?


måndag

Tjabba! Måndagen har spenderats på stan med Jennifer. Passade på att gå in på ticknet för att betala det sista inför resan (tror jag?), nämligen hotellet vi ska bo på de två första nätterna i Bangkok. Helt sjukt vad det drar ihop sig nu, inte länge kvaaar!! Måste verkligen skriva en to do lista nu, en RIKTIG to do lista som inte utelämnar en enda liten detalj av allt som måste ordnas.

Efter stan hyrde jag min utstyrsel som jag ska ha på halloween och här får ni en liten preview=)

helgen





fredag

Goddagens! Idag har jag gjort något jag inte gör speciellt ofta, eller snarare aldrig. Nämligen spelat squash. Peppade upp min kära syster så vi bestämde oss för att hyra en bana en timme för skojs skull, billigt kan jag inte påstå att det var, men roligt=) Vi sög i början, men dom sista tio minuterna lyckades vi i alla fall hålla igång spelet ett tag. Ska lätt dit och spela någon igen innan jag åker!

Efteråt tyckte vi att vi förtjänade en fika på waynes, känns som att jag är där allt mest jämt nu för tiden. But I like it!




PS. Idag höll min nuvarande mobil på att falla in i samma mönster som mina tidigare mobiler, nämligen dö av en vattenskada. Skulle kliva ur emmas bil och vips så föll den ur fickan rakt ner i en vattenpöl, som tur var överlevde den=) Mina tidigare mobiler har bland annat, drunknat i ett vattenglas, fått en vattenflaska dränkt över sig, blivit sönderstampad på stadsfesten, stulen på gröna lund, osv osv. Min nuvarande mobil är nog den första mobilen jag lyckats behålla såhär länge faktiskt, trodde stunden var kommen idag men icket=)

2006

På julafton förra året fick jag ett presentkort på att framkalla bilder, något som jag velat göra väldigt länge men aldrig kommit till skott med. Om ca en månad går detta presentkort ut och jag har nu äntligen tvingat mig själv att sätta igång med framkallningen. Har valt ut bilder till mitt första album som ska heta 2006, det innehåller som ni säkert förstår bara bilder från år 2006. Skulle även kunna beskriva detta år som året då allt förändrades, känslorna jag får när jag ser bilderna är obeskrivliga.

Här får ni en liten nostalgitur genom mitt 2006, vilket jävla år, Enjoy!










Att det här snart är 4 år sen går inte fatta, var tog tiden vägen? Det känns som igår, samtidigt som det känns som att allt hände i ett annat liv. Känns som att jag inte förändrats ett dugg, samtidigt som jag känner mig som en helt annan människa. Kameran är verkligen världens bästa materiella ting, för den binder verkligen samman alla våra olika kapitel i livet till en bok.

dinner

En trevlig kväll på Olearys väntar! Och då menar jag självklart inte jobb, utan middag med Jennifer och Rebecca. Sedan får vi se vad som händer heråå!

det vankas halloween

Therese och Jennifer idag inne på partaj. Hahahaha jag dör!

dead and gone

Kom just hem från Step up och även mitt sista pass på aerobicstudion, buhuu mitt kort går ut idag=( Känns inte så värt att köpa ett nytt kort för 3 månader när jag sticker om knappt en månad. Är fullkomligt döööd, helvete så jobbigt det var. Hur som helst, ifall någon har lust att skänka sin "ta med en vän ruta" till mig, feel free! För jag kommer verkligen sakna yogan och pumpen. Dock har jag hittat en yoga skiva här hemma så jag får försöka fortsätta på egen hand, har trots allt kört yoga i ca två år nu. Så det blir nog svårt att bara släppa det för att träningskortet gått ut.

Idag har jag suttit på waynes halva dagen med Therese och Jennifer, druckit kaffe och snackat skit. Skulle kunna sitta där typ fyra dagar i sträck utan att bli uttråkad, nästan. Sedan spanade vi på lite halloween utstyrslar och efter det åkte pappa och jag och kollade på datorer. Jag har lyckats spränga alla ipodshögtalare jag någonsin ägt så nu köpte jag ett par nya när vi ändå var på onoff. Nu more brus och sprak i öronen woho! För ett tag iaf, kommer väl formodligen spränga dom här också så småningom. 


Nu ska jag iväg till Lisa ett tag och titta på hennes kissekatt ungar=) tjingeling!

181009

helloo, min förkylning som varat ungefär en jäkla månad nu verkar äntligen ha gett med sig. Jag är friiisk woho, så jag passade på att cykla upp till elljusspåret och ta mig en löprunda där. Råkade självklart glömma ipoden hemma och blev en smula sur över det, men sen insåg jag hur himla härligt det är att springa utan den! Inga hörlurar som ramlar ur öronen stup i kvarten, inga oändliga knapptryck för att hitta en bra låt, inga störningsmoment helt enkelt. Bara tystnad, gud så skönt det var.

För övrigt så har världens skummaste sak hänt med mitt konto. I fredags förde jag över 700kr till mitt personkonto, köpte upp ca 500kr och nu står det att jag har MINUS 7OOKR!!! HUR är det möjligt? Någon som kan förklara det tack?

med detta säger vi godnatt

Kom hem ganska nyligen efter att ha jobbat på scandic. Har gått bra att jobba, men trött som satan har jag varit. Meen ska man ha kul får man lida pin (dagen efter). Här kommer lite pics från fredagen=)



det är fredag och jag är ledig för

6ba4f9eecf8549727bee3018a499a9f2.png

Kolla varifrån!

det är fredag och jag är ledig för en gångs skull, love it:)


me like


var bara tvungen

jag VET att jag åker utomlands om en månad och inte kommer kunna använda dessa skor då. MEN jag har alltid velat ha sånna här och jag kommer bo i dom tills jag åker=) så det så. Dessutom var butiksbiträdet världens snällaste som gav mig 95 kronors rabatt för att jag misstagit mig på priset.



Har äntligen tagit tag i att köpa en adapt! Inte så kul, men den lär behövas på resan.

haha

Hittade en bild på mig från Balzacs dansgolv i lördags på sebbes blogg. Hahaha varför ska min frisyr alltid strejka?

nu ska det pumpas

För nu sticker jag på pump=)



Stockholm bokat

Nu är även stockholmsresan bokad, vilket egentligen innebär att allt är bokat nu. Skellefteå - Stockholm, Stockholm - Thailand och Thailand - Australien. Känns väldigt skönt att ha det klart och betalt=)

Dock är listan på saker som måste göras innan resan fortfarande hyfsat lång och tiden är knapp. Dags att sätta faart!

en månad

Om en månad kommer jag vara hemifrån en längre tid än jag någonsin varit
Om en månad kommer jag vara fler mil hemifrån än jag någonsin varit
Om en månad blir jag för första gången i mitt liv sambo med någon jag inte är släkt med


Om en månad lämnar jag Skellefteå och återvänder inte förrän ett halvår senare, fast vem vet. Jag kanske aldrig återväder? Only future can tell=) Nu är det inte långt bort i alla fall. Fyra veckor! Får lite panik vid tanken på hur fort det kommer att gå och hur mycket jag vill hinna med innan dess.

Jag vill hinna löpa broarna två varv på raken. Jag vill hinna gå på stan en fredag när alla skolkids slutat skolan för att fånga den där riktiga "fredagskänslan". Jag vill shaka loss på en till branchkväll. Jag vill grilla vid älven. Jag vill hinna med en middag på Scandic med Jennifer. Jag vill hinna se 2012 på bio. Jag vill ha en king förfest med alla tjejer. Jag vill spendera en hel dag ute i stugan. Jag vill köra boxercise på aerobicsstudion. Jag vill åka till umeå/ luleå/ piteå och gå ut. Jag vill äta på olearys som en kund. Jag vill att mattan och anna ska däcka i min säng så jag tvingas ta soffan. Jag vill ta på mig mina koståkingsskridskor och bege mig ut på isen. Jag vill sitta i mitt rum och dunka världens högsta musik. Jag vill spela lacedoome igen. Jag vill träffa all min släkt. Jag vill sluta fred med ovänner från förr. Jag vill springa i elljusspåret. Jag vill fika på alla fik i skellefteå. Jag vill se en hel hockeymatch med AIK. Jag vill dansa på station 8. 

Allt det här är saker jag vill göra, men det finns många saker jag måste göra som ibland står ivägen för detta. Grejen är att det alltid kommer finnas måsten. Så när man inte har tid, får man helt enkelt se till att ta sig tid. Vilket jag garanterat ska se till att göra=)


Vi ägnar hela våra liv att planera framtiden. Om en månad ska den enda framtid jag planerar möjligtvis vara den närmsta timmen. Jag ska leva i nuet som aldrig förr, REHAAAAAB! and we like it!

what a weekend

Den här söndagen har varit så sjukt efterlängtad och äntligen är den här! Det blev sent igår, riktigt sent haha. Tror jag och Jennifer begav oss från Shell macken vid halv 6 imorse, men så är det när man börjar festen vid 11 på kvällen=) Jobbade i sportbaren uppe på hockeyn hela dagen igår och skyndade mig ner på olearys direkt efteråt där det var fullsmockat av folk. Stannade under den värsta ruschen och fick sluta vid halv 11 och då tog jag mitt pick och pack och skyndade vidare till Jennifer. Kvällen bestod av en kvick förfest, balzac, efterfest (anna observera att jag efterfestade igen!!), shell. Var kul att hinna gå ut i stan igen, var ett bra tag sen nu. 

Idag ska jag göra INGENTING, gud så underbart!

godnatt

7513b70c8359d7a3ad4cfc68a41822e5.png

Kolla varifrån!

godnatt


shots shots shots!

0618ba3a3fcf35d3f1576b4aa040b956.png

Kolla varifrån!

shots shots shots!


im drunk on margaritas!

0-41ba62c66747270ab33f03652d1e717e.png

Kolla varifrån!

im drunk on margaritas!


jobbat på hockeyn och sen olearys

2a4f50122bbae7a1deea5867eb9e8822.png

Kolla varifrån!

jobbat på hockeyn och sen olearys och nu PARTY! nu kör vi!


klart slut

När man kommer hem från jobbet och i samband med det kan passa på att hälsa på postgubben och ta in morgontidningen. När han säger godmorgon och jag säger godnatt. Då inser man verkligen vilka riktiga skit arbetstider man har. GODNATT!

champagne supernova

ÄNTLIGEN är min tredje twinrix spruta tagen! Jag är från och med idag skyddad 25 år framåt mot både hepatit a och b, det är nice=) Vaccinationen ägde rum tidigt imorse, klockan 11.00, jättetidigt va?

Klockan 14.00 möttes jag och alla tjejor utanför det fort Nocks för att köra lacerdoom. Mitt namn på min väst var Supernova och jag sköt allt jag såg, inklusive mina lagkamrater (ibland). Dock verkade inte åren gjort mig bättre, var precis lika dålig idag som för två år sedan när jag spelade lacerdoom i umeå. Men men, bra eller inte, kul som satan var det=)

Efter det var det slut på roligheterna, jobbet väntade. Det var nämligen finmiddag på scandic för läkare från hela sverige. Så min redan döda arm efter sprutan, dog lite till efter att jag minglat runt med brickor fyllda med champagneglas. Trots mycket folk, mycket spring med mat och dryck gick kvällen riktigt bra och jag fick sluta redan 24.00. Kan helt ärligt inte minnas senast jag slutade på scandic och fortfarande hade krafter kvar, så det var skönt.

Dagen kan alltså inte sammanfattas bättre än med låttiteln: Champagne supernova


37 dagar kvar

37 dagar kvar i kylan. Glädje blandat med ångest. För lite tid kvar samtidigt som jag bara vill ge mig av på en gång. Det är FÖR mycket blandade känslor.

Men idag är inte dagen D. Idag är en helt vanlig dag som ska spenderas på Olearys, kom dit och ta er en shot så ses vi=)

en dag i skogen

Eftersom att vädret var så fint idag fick jag, Jennifer och Rebecca äntligen tillfälle att göra vår lilla utflykt som vi planerat så länge nu=) Vi bestämde oss för att ses utanför gamla Rimi på Sunnanå klockan 3 så jag tog mig en sväng på ica innan och köpte med mig lite fika. När vi möttes hade varken jag eller Jennifer någon aning om vart vi skulle, Rebecca var hade bestämt sig för att vara hemlig. Vilket nog var lika bra det haha, efter ett x antal uppförsbackar och "åååh":n från mig och jennifer var uppe på falkberget som jag tror det hette. Tog nästan en timme att ta sig dit men det var verkligen värt det, utsikten var amazing!







Som ni ser var det fortfarande snö kvar på backen och efter ett tag blev det helt galet kallt. Trots mina tre lager tröjor, uggs och vantar slutade det med att jag kände mig som en blivande isbit. Men riktigt mysigt var det, hur många gånger har man egentligen åkt på utflykt upp i skogen sen man blev dittvingad när man var 8 år och gick lågstadiet? Jag kan knappt komma på en enda gång. Måsta göras om! Men då är det täckbyxor som gäller!

detta är för mig helt ologiskt

Superstart.se är som det låter verkligen en supersida, går alltid in där när jag snabbt vill veta vad som går på tv. Varje dag har de en ny fråga och idag såg frågan ut såhär:


Hur är detta möjligt? Att 70% av alla tjejer och nästan 90% av alla killar INTE är flygrädda. Huuur kan vetskapen om att befinna sig flera tusen meter ovanför marken i en tung plåtsak inte vara skrämmande??? Är det jag som är konstig eller låt säga 80% av sveriges befolkning? jag förstår inte.

47 dagar kvar

Har suttit på waynes hela dagen med Rebecca och Jennifer, så uppslukade av våra samtal att vi knappt märkte när de började stänga. Under tiden ramlade ett sms in i min inkorg från Annis där det stod "47 dagar:)". 47 dagar, vad är det? 7 veckor? om ens det. Det drar ihop sig gott folk!

Idag är jag en aning sliten efter 12 timmars arbetspass både fredag och lördag, usch. Jag var aaaningen trött igår när det led mot sitt slut på Scandic kan jag lova. När man är så trött att man inte ens orkar vara trevlig mot Björn Rosenström för att han ockuperar hissen några minuter för länge så är det något som är fel, iaf hos mig.
Ni som lediga människor som inte drog till Scandic igår missade verkligen något, jag har helt ärligt aldrig hört en bättre dj spela!! Han kickade både björn rosenströms och krutovs ass! De bra låtarna han spelade tog helt enkelt aldrig slut och jag ville nästan fälla en liten tår över att jag inte kunde shaka loss på dansgolvet jag med=(



Vädret idag kan för övrigt ta sig någonstans! Det har varit sol hela veckan och självklart väljer pissvädret att komma den dag då jag, rebecca och jennifer planerat en mysig picknik på något hemligt ställe som rebban valt ut. Men men, vi får ta det på tisdag istället=) Om vädret tillåter vill säga.

ajaj

Kroppen är uppenbarligen inte byggd för att rusa runt 12 timmar i sträck utan paus, iaf inte min. Det känns som tusan i benen idag och jag börjar känna en viss oro inför hur fan det då kommer kännas inatt på scandic. Men, men, är det slutspurten på pengainsamlingen så är det. Bara att köra!

Och till alla tråkmånsar som inte köpt förköp till Björn Rosenström och Krutov på Scandic ikväll, DO IT! Det kommer bli ett himla drag och jag är jätte avundsjuk på alla ni fria människor som har möjligheten att gå dit. Så köp en biljett så ses vi där ;)


helg?

Börjar jobba på Olearys klockan 16.00 idag och antar att jag kommer jobba till stängning. Den här helgen är en riktig mördarhelg eftersom att jag inte är ledig imorgon heller, jobbar hela dagen imorgon i sportbaren på AIK och hela kvällen på Scandic.

De två senaste dagarna har mycket tid gått åt åt att planera resan som närmar sig med stormsteg. Jag och anna har nu bestämt oss för vilken dag vi lämnar Skellefteå, lördag 14 november tar vi bussen till umeå för att säga hejdå till diverse släktingar vi har där nere. Söndag 15 november sätter vi oss på ett plan ner till Stockholm och spenderar de kommande fem dagarna där. Fredag 20 november, ja, då sticker vi=)

Så kära vänner, fredag 13 november är det goodbye party för mig och anna. Ingen ursäkt är ursäktande nog för att inte närvara! puss så länge!

RSS 2.0